Főoldal
Continental Járműrendszertechnikai szakirány PDF Nyomtatás E-mail

 vissza a képzésekhez

A szak megnevezése:

Mechatronikai mérnöki mesterszak Continental Járműrendszertechnikai szakirány

Szakvezető:

Dr. Tímár Imre egyetemi tanár

Szakirányvezető:

Dr. Fodor Dénes egyetemi docens
final-3d-generi_-3-nur-auto_web.jpg

Elérhetőségek:

Pannon Egyetem
8200 Veszprém, Egyetem u. 10.
Tel.: (88) 624-776, 624-777
http://felviweb.uni-pannon.hu

A képzés célja

A Pannon Egyetemen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Continental Teves Magyarország Kft. támogatásával a mechatronikai mérnöki mesterszak keretén belül megvalósuló szakirányú képzés célja olyan mérnökök képzése, akik képesek a járműiparban széleskörűen alkalmazott elektronikusan szabályozott rendszerek tervezésével és integrálásával kapcsolatos kutatási-fejlesztési feladatok ellátására, továbbá tanulmányaik PhD képzés keretében való folytatására.

A képzés sajátosságai

A képzés multidiszciplonáris ismeretanyagának átadását a Pannon Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaság-tudományi Egyetem oktatói biztosítják. Az elméleti ismeretek megszerzése mellett a szaktárgyi gyakorlatok keretében a járműipari alkalmazások közvetlen megismerésére is lehetőség nyílik a Continental veszprémi fejlesztőközpontja támogatásával.
A szakon kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók Continental ösztöndíjat nyerhetnek el.       

kep_auto.jpg
kep_auto3.jpg

 

Ki jelentkezhet mechatronikai mérnöki mesterszakra?

A hallgatónak elismerhető legyen legalább 70 kredit a korábbi tanulmányai szerint az alábbi ismeretkörökben:

  1. természettudományos ismeretek (20 kredit): matematika, fizika, hő- és áramlástan, mechanika;
  2. gazdasági és humán ismeretek (10 kredit): közgazdaságtan, környezetvédelem, minőségbiztosítás, szaknyelv, társadalomtudomány;
  3. elektrotechnikai és informatikai ismeretek (20 kredit): elektrotechnika, elektronika, villamos hajtások, rendszer- és irányítástechnika, analóg és digitális technika, szenzorok és aktuátorok, számítástechnika, programozás;
  4. gépészeti ismeretek (20 kredit): műszaki ábrázolás, gépelemek, gépszerkezettan, gépszerkesztés, géptervezés, gyártás- és anyagtechnológia, járműtechnika, energetika, robottechnika, mechatronika, méréstechnika.
kep_auto4.jpg

A mesterképzésbe való felvétel feltétele, hogy a felsorolt ismeretkörökben legalább 40 kredittel rendelkezzen a hallgató. A hiányzó krediteket a mesterfokozat megszerzésére irányuló képzéssel párhuzamosan, a felvételtől számított két féléven belül, a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint meg kell szerezni.

A magyar felsőoktatási intézményekben végzetteken kívül várjuk a környező országok hasonló végzettségű, magyar anyanyelvű mérnökeit is.

Elhelyezkedési lehetőségek

A Járműrendszertechnikai szakirányon végzett hallgatók a megszerzett magas szintű elméleti és gyakorlati ismereteiket eredménnyel kamatoztathatják a Continental fejlesztő-központjaiban, továbbá a magyarországi és európai autóipari vállalatok kutatás-fejlesztési tevékenységgel foglalkozó egységeiben.

 

A szakirányon végzettek alkalmasak a továbbtanulásra PhD ösztöndíjasként akár a Pannon Egyetem, akár más hazai vagy külföldi intézmény doktori iskoláiban.

Continental Járműrendszertechnikai szakirány ismertető prospektusa
A mechatronikai mérnöki mesterszak bemeneti követelményei (pdf)

 

 vissza a képzésekhez

 
< Előző   Következő >
 
  mk_kiadvany_th.png

Egyéb

Főoldal
Mérnöki Kar oldala

Keresés

Felvételivel kapcsolatos információk:
Fekete Rita 
tel.: 88/624-743 
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.