Főoldal
Felvételi információk PDF Nyomtatás E-mail

Jelentkezési lap beadásával kapcsolatos információk:

  • A jelentkezési időszak a Tájékoztatók január végén megjelenő hivatalos kiegészítését követően, február 1-jével indul és március 1-jéig tart.
  • Jelentkezni az e-felvételi rendszeren keresztül is lehet. A rendszerben az adatok elmenthetők,  az űrlapok kitöltése bármikor folytatható, a végleges jelentkezéseket legkésőbb 2013. március 1-jéig kell rögzíteni, majd március 11-ig hitelesíteni azt Ügyfélkapun keresztül, vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postázásával. Az e-felvételi használatához első lépésként regisztrálni kell a Felvin. 
  • A kitöltött és aláírt jelentkezési lapokat 2013. március 1-jéig kell postára adni az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190 címre.
  • A felvételi eljárás alapdíja 9 000 Ft, amelyért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. Ezen felül további két jelentkezési hely megjelölésére van lehetőség, amiért jelentkezésenként 2 000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni a jelentkezéskor.

Mik a Pannon Egyetem Mérnöki Karán az érettségi követelmények (felvételi tárgyak)? 

A kérdést egy összefoglaló táblázattal tudjuk megválaszolni, mely a felvi.hu weboldalon elérhető. A táblázat tartalmazza a felvehető keretszámokat is, valamint az egyes szakokon a képzési és finanszírozási formákat is.
A pontszámítás alapképzéseken 500 pontos rendszerben történik, vagyis a tanulmányi és érettségi pontok mellé (maximum 400 pont) különböző jogcímeken maximum 100 többletpont kapható. Mesterképzéseken a jelentkezők maximum 100 pontot szerezhetnek, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg és teszik közzé a Felvi.hu Egyetemek, főiskolák oldalain a meghirdetett képzések mellett.

Érdemes-e emelt szintű érettségit tenni egyes tárgyakból?

Az emelt szintű érettségiért többlet pont kapható, ld. az előző kérdés.

Mik voltak a Mérnöki Kar szakjain a felvételi pontszámok a korábbi években?

Javasoljuk a már sokszor emlegetett felv.hu oldal korábbi felvételi pontszámokat mutató statiszikai oldalát. Kérjük válaszd ki az érdeklődésednek megfelelően a legördülő menűk választékából a Pannon Egyetemet, majd a Mérnöki Kart. Az országos kimutatásoknál nem tudunk pontosabb információt adni ebben a kérdésben.

Könnyű bekerülni a képzésre?

A Pannon Egyetem Mérnöki Karának képzéseire igaz az, ami országosan a mérnöki és műszaki képzésekre, hogy viszonylag könnyű bekerülni, a bennmaradás már nehezebb, az egyénre van bízva a felelősség. A tanulás felelőssége. Az egyetemi hallgatói élet nagyon színes, szétszórt, ezért sokszor nem a tanulás kapja a fő szerepet, pedig az oktatók ezért mindent megtesznek, még felzárkóztató kurzusokra is lehet jelentkezni. Aki együtt halad a modell tantervvel, és komolyan veszi a tanulást nem csak jó ösztöndíjakat kaphat, hanem egyenes utat választ a sikeres diplomához is.
 
< Előző   Következő >
 
  mk_kiadvany_th.png

Egyéb

Főoldal
Mérnöki Kar oldala

Keresés

Felvételivel kapcsolatos információk:
Fekete Rita 
tel.: 88/624-743 
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.