Főoldal
Műveleti szakirány PDF Nyomtatás E-mail

vissza a képzésekhez

A szak megnevezése: vegyészmérnök mesterszak
Szakirány megnevezése:
műveleti szakirány
Szakirányvezető: 
Rippelné dr. Pethő Dóra egyetemi adjunktus
Szakirányért felelős tanszék: Vegyipari Műveleti Intézeti Tanszék

Elérhetőség:
8200 Veszprém, Egyetem u. 10.
(88) 624-258
(88) 624-177
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

Képzés célja:

Speciális, nagytisztaságú anyagok előállításának, kezelésének elméletével és gyakorlatánakmegismertetése.

A képzés sajátosságai
Az oktatás ezen a szakirányon 1990-ben indult meg hazai és nemzetközi igények alapján, melynek keretében elsősorban speciális, nagytisztaságú anyagok előállításának, kezelésének elméletével és gyakorlatával ismerkedhetnek meg a hallgatók. A modern ipar és kutatás nem nélkülözheti ezeket az ismereteket, jól illeszkednek a nemzetközi kutatási és fejlesztési irányokhoz (nagytisztaságú gázok, gyógyszerhatóanyagok, nukleáris technológiák,nanotechnológiák, környezetvédelem, minőségbiztosítás, stb.). Az elméleti előadásokat számítási és laboratóriumi gyakorlatok teszik teljessé, laboratóriumaink nemzetközi szinten is jól felszereltnek minősíthetők. Az elsajátított anyag alkalmazhatóságáról üzemi gyakorlatok formájában is meggyőződhetnek az érdeklődők. Lehetőség van olyan diplomatémák kidolgozására is, amelyek konkrét ipari feladatok megvalósítását segítik. Ezzel a hallgatók már tanulmányaik alatt kapcsolatba kerülhetnek a piac azon szereplőivel, akik később álláshelyet biztosíthatnak számukra.

Elhelyezkedési lehetőségek
Az elhelyezkedési lehetőségek széles területet ölelnek fel, a kisvállalkozásoktól kezdve a nagy nemzetközi konszernekig, beleértve kutató helyeket és felsőoktatási intézményeket, mindenütt találkozunk itt végzett mérnökökkel. Az átlagos elhelyezkedési idő igen rövid, a hallgatók többsége még a végzés előtt talál munkahelyet.

Tehetséggondozás
A szakirányt gondozó Vegyipari Műveleti Intézeti Tanszéken tudományos diákköri tevékenységre lehetőséget biztosítunk, esetenként külső partnerek bevonásával, amihez a teljesítménytől függő ösztöndíj elnyerésére is van lehetőség.
 
< Előző   Következő >
 
  mk_kiadvany_th.png

Egyéb

Főoldal
Mérnöki Kar oldala

Keresés

Felvételivel kapcsolatos információk:
Fekete Rita 
tel.: 88/624-743 
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.