Főoldal
Stabilan a dobogón - Heti Válasz rangsor 2012 PDF Nyomtatás E-mail
hetivalasz2012_borito.jpgA Heti Válasz és a CEMI magyar egyetemek és főiskolák rangsorát tartalmazó 2012. évi felmérésében tizenegy hazai felsőoktatási intézmény közül a Pannon Egyetem Gépészmérnöki Intézetében folyó gépészmérnök-képzés továbbra is az előkelő második helyet foglalja el.
A diák-tanár és az oktatók összetételének tekintetében a veszprémi intézmény negyedik éve vezeti a rangsort: az oktatás színvonalát jelentős mértékben befolyásoló, egy tanárra jutó diákok száma továbbra is a legjobb, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma idén is a legmagasabb. A tavalyi adatokhoz képest jelentősen javult a foglalkoztatók és fejvadászok véleménye a Pannon Egyetemen végzett gépészmérnökökről. Az egyik foglalkoztató kiemelte, hogy a képzés a gyakorlatban is használható tudást nyújt.
 * * *
A rangsor összeállításának módszertani alapja a kezdetek óta ugyanaz maradt, továbbra is neves külföldi lapokban megjelenő felsőoktatási felmérések legjobb gyakorlatait követi. Az összesített listákat alapvetően hat mutató alakítja, amelyben nem csupán az oktatás színvonalát jelző statisztikai adatok alapján sorolják be az intézményeket, hanem kikérik a munkaerőpiac szakértőinek véleményét is.
 
< Előző   Következő >
 
  mk_kiadvany_th.png

Egyéb

Főoldal
Mérnöki Kar oldala

Keresés

Felvételivel kapcsolatos információk:
Fekete Rita 
tel.: 88/624-743 
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.