Főoldal arrow Közlekedés
Piszkos anyagiak PDF Nyomtatás E-mail

Mint minden, ez is természetesen pénzbe kerül, mégpedig nem is kevésbe. Az országos átlagot figyelembe véve azonban Veszprém nem „drága” város. Figyelembe véve a hallgatók részére nyújtott (különösen az elsőévesek számára) támogatásokat a Pannon Egyetem nagyon jó választásnak mondható anyagi szempontból. A könnyebb tervezhetőség kedvéért íme néhány adat:

Lehetséges támogatások*:
Kiadások**
Tanulmányi ösztöndíj: 6.000- 35.000 Ft/hó
Köztársasági ösztöndíj: 34.000 Ft/hó
Céges ösztöndíjak: 10.000- 150.000 Ft/hó
Rendszeres szociális támogatás akár: 23.800 Ft/hó
Egyszeri, rendkívüli szociális támogatás akár: 40.000 Ft
Tankönyv és jegyzettámogatás:3.600 Ft/félév
Szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíj: 22.700 Ft/hó
Egyéb ösztöndíjak: 10.000 – 50.000 Ft/hó
Albérlet: 10.000 - 40.000 Ft/hó (rezsivel együtt)
Étkezés: 25.000 - 50.000 Ft/fő/hó
Kollégium: 10.500 - 22.150 Ft/fő
Jegyzetek: 3.000 – 10.000 Ft/félév
Fizetős sportolás (kondi, tenisz stb.): 2.500-3.000 Ft/hó
Szórakozás: 10.000 - 20.000 Ft/hó
 (*tájékoztató jellegű adatok, **áltagos hallgató esetében várhatóan felmerülő költségek)

A szociális támogatás a Hallgatói Önkormányzathoz benyújtott pályázat alapján kerül kiosztásra, melyben – a teljesség igénye nélkül – az alábbiakat vesszük figyelembe: testvérek száma, lakóhely távolsága, családi állapot, egy fore eso havi bevétel stb.

Azon hallgatók, akik nem nyertek kollégiumi felvételt, jogosultak lakhatási támogatásra, melyről pályázati úton a Lakhatási Bizottság dönt. Figyelembe veszik a szociális helyzetet, a tanulmányi eredményt, és a lakhely távolságát az egyetemről. Továbbá számukra a Hallgatói Önkormányzat Albérleti adatbázist muködtet, amely megtekintheto a Hallgatói Önkormányzat irodájában vagy interneten.

Jegyzettámogatásban minden hallgató alanyi jogon részesül. A jegyzettámogatás felhasználása az egyetemi jegyzetboltban történhet, ahol nem csak egyetemi jegyzetek találhatók, hanem más kiadók könyvei, térképei, elektronikus kiadványai is elérhetőek, de igény szerint lehet rendelni máshonnan is, ha valaki nem tudja a készleten levő könyvekre elkölteni a pénzét.

A tanulmányi ösztöndíjat az elozo félévben teljesített tantárgyakból elért érdemjegyek alapján számít az Oktatási Igazgatóság (OI). Az elso félév során, mivel a hallgatók még nem rendelkeznek elozo féléves tanulmányi átlaggal, ezért nem jogosultak tanulmányi ösztöndíjra, azonban az elso félévben teljesített eredményeik alapján a második félévtol ez is jelentos havi bevételt jelenthet! Az Mérnöki Karon 3,0-ás ösztöndíj átlag elérése már tanulmányi ösztöndíjra jogosítja fel a hallgatót és az átlageredmény növekedésével exponenciálisan növekszik a tanulmányi ösztöndíj összege is.

Egyszeri szociális támogatást az a hallgató igényelhet, akinek a szociális vagy családi hátterében a félév során jelentos változás történt (például: gyermek születése, házzasságkötés). Rendkívüli szociális támogatás félévente maximum egyszer adható.

A Pannon Egyetem valamint a Mérnöki Kar rendkívül jó ipari kapcsolatinak köszönhetoen az Egyetemen sok – cégek vagy alapítványok által felajánlott – szociális illetve tanulmányi ösztöndíj kihirdetésre minden félévben, melyekre akár elso félévtol pályázhat a hallgató. Érdemes követni a Mérnöki Kar honlapján a Hallgatóinknak szóló információkat, melyet naponta többször is frissítünk a bejövő információk függvényében.

 
< Előző   Következő >
 
  mk_kiadvany_th.png

Egyéb

Főoldal
Mérnöki Kar oldala

Keresés

Felvételivel kapcsolatos információk:
Fekete Rita 
tel.: 88/624-743 
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.